Välja att bli vegan för att minska våldet mot djur i världen

Att bli vegan är ett val som allt fler börjar göra. Det är inte lika kontroversiellt som det var förut. I och med att allt fler förstår att vi måste minska vår köttkonsumtion inte bara för miljön utan även för vår hälsa är det plötsligt inte så svårt att fundera över detta val. Man behöver ju heller inte bli helt vegan utan många väljer att bli flexitarian; alltså att man äter vegansk mat några gånger i veckan. Ett steg för mindre köttkonsumtion kommer att göra skillnad. Dessutom är det många som upptäcker hur många fantastiska rätter det finns när det kommer till vegetariska eller veganska rätter. Idag kan man också hitta råvaror som ska imitera kött på olika sätt. Många menar dock att man inte ska hålla på och försöka ersätta kött i rätter utan att istället helt fokusera sig på att skapa vegetariska rätter som i grunden helt skippar kött som inspiration.

Tatuerade in vegan i ansiktet

Den som har valt att gå vägen att bli vegan får ofta frågan varför. Det finns också de som är trötta att behöva förklara att de är vegan. Därför valde en tjej i Storbritannien att tatuera in ordet vegan i ansiktet för att tydligt markera vart hon står. Motiveringen varför det blev just pannan var för att hon verkligen vill visa att hon står för att minska klimatpåverkan och djurens lidande. Hon har dock fått utstå en massa kritik i sociala medier av okända. Även tatueraren har fått motta kritik från flera som kritiserar hur denne kunde tillåta en sån tatuering i ansiktet. Tjejen själv säger att det här väcker ofta många frågor när hon är ute på stan. Frågor såsom om hon verkligen kommer att kunna få ett jobb i framtiden eller inte. Hon tar det dock med ro och säger att hon kan alltid täcka över det med smink i sådana fall. Det går alltid att vara kreativ och hitta ett sätt. Dessutom ska man komma ihåg att samhället är mer accepterande idag för hur olika personer ser ut idag.

Vegan och graviditet?

Påverkar en vegandiet en om man vill ha ett positivt graviditetstest? Faktum är att det förstås inte stämmer. Däremot kan det vara många som därefter undrar hur man ska äta under graviditeten om man är vegan. Hur ska man se till att man får i sig tillräckligt med näring? Faktum är att man kan tala med en barnmorska som kan ge tips och råd på vad man bör äta för att se till att få i sig alla de rätta vitaminerna och liknande. Det kan också vara ett bra tips att införskaffa extra kosttillskott. Ett exempel kan vara att barnmorskan håller koll på järnvärden och föreslår att mamman ska ta extra järntabletter. Ett annat tips är att också variera kosten så att mamman får i sig flera olika sorters proteinkällor. På så vis kan man också få i sig essentiella fetter, mineraler och olika vitaminer. Det är inte så svårt som många kanske tror.