Skaffa hemmagym och undvik våld

Du vill träna och hålla dig i form, samtidigt som du vill hålla dig hemma. Om du inte känner dig säker i området där du bor, vill undvika en person eller om du blivit utsatt för våld är det smart att träna hemifrån. Då kommer du att bli starkare och smidigare och känna dig tryggare.

Skaffa hemmagym

Det finns nästan bara fördelar med att träna hemma. Det är mycket billigare än ett gymkort, du är snabbt på plats, du sparar mycket tid och du behöver inte vara utomhus på kvällen. Efter en lång dag på jobbet eller i skolan kan du träna i ditt eget hem. Smidigt, tryggt och skönt. När du ska bygga upp ditt hemmagym ska du utgå från vad du gillar och behöver. Det är smart att kunna träna kondition på något sätt, som med en motionscykel eller crosstrainer. Det är också viktigt att bygga muskler. Köp hantlar eller ett minigym som hjälper dig att träna. Införskaffa också någon slags matta eller gymgolv att ha under själva träningsredskapen. Det skyddar ditt golv och träningen kommer inte höras av dina grannar om du bor i lägenhet. Du hittar allt vad du behöver för ditt hemmagym på Gorilla Sports som har hantlar, crosstrainer, viktskivor, kettlebellpaket, gymgolv och mycket mer.

Träna för antivåld

Med träningsutrustning i hemmet kan du i lugn och ro träna, bygga upp kroppen och bli smidig och stark. Om du har blivit utsatt för våld kommer du att känna dig tryggare om du vet att du är snabb, klarar av svåra fysiska situationer och är i god form. Det är naturligtvis inte hälsosamt att gå omkring och vara rädd, men det finns flera anledningar till att många hellre tränar hemma än på gym.

Om du har levt i en våldsam relation är det klokt att du håller dig hemma lite extra efter att du har flyttat. Även om du inte ska behöva vara rädd, måste du först ha koll på att personen ifråga inte vet var du bor eller smyger omkring i området. Detsamma gäller om du har dejtat en person som visar mer intresse än du vill på ett obehagligt sätt. Eller om en arbetskamrat har blivit störtkär i dig och du vill slippa möta personen på gymmet. Alla gånger handlar det inte om våld, att undvika eller motverka våld, utan det kan handla om att du upplever en person eller situation som obehaglig eller jobbig.

Om du bor i ett område som du inte känner dig trygg i är det också smart att träna hemifrån. Men på sikt bör du flytta därifrån. Genom att träna hemma kommer du att spara tid, så att du kan lägga din tid och energi på att komma bort därifrån. Som tjej är det också klokt att träna självförsvar, så att du kan hantera svåra situationer på ett bra sätt. En säkerhetsåtgärd för både dig och dina medmänniskor.